Știrile Curente

Meteo Horoscop
Seism violent în Irak și Iran
Un seism devastator, cu magnitudinea de 7,3 pe Richter, s-a produs la granița dintre Irak și Iran. În urma cutremurului, cel puțin 336 de oameni au murit, aproximativ patru mii au fost răniți, iar pagubele sunt uriașe. Numărul deceselor ar putea crește pentru că echipele de salvare continuă să caute victimele sub dărâmături. 

Cutremurul deosebit de violent s-a produs aseară, la o adâncime de 23 de kilometri, în Irak. Numeroase clădiri s-au prăbușit, iar zeci de mii de oameni au ieșit panicați pe străzi. 

Totuși, cele mai mari distrugeri și cele mai multe victime au fost înregistrate în nord-vestul Iranului. 

Mai multe regiuni din Iran au rămas fără electricitate. Potrivit autorităților locale, în cel puțin 14 provincii au fost raportate pagube însemnate şi pierderi de vieţi omeneşti.

Zeci de echipaje de urgenţă au fost trimise în zonele grav afectate de cutremur. Salvatorii lucrează contracronometru pentru a scoate eventualele victime de sub moloz. Seismul a fost puternic resimțit nu doar în cele două țări, dar și în Israel, Turcia, Arabia Saudită, Siria şi Liban. Iranul se află în una dintre cele mai active regiuni din punct de vedere seismic. În 2003, un cutremur cu magnitudinea de 6,6 pe Richter a distrus un vechi oraş din sud-estul Iranului, provocând decesul a aproximativ 26 de mii de oameni. 
 
13 November 2017 17:06 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64