Știrile Curente

Meteo Horoscop
„Cercetare lipsită de coerență”
Sondajul realizat la comanda International Republican Institute a fost desființat de expertul geopolitic român Dan Dungaciu. În opinia comentatorului de la București, este complet lipsită de coerență această cercetare, care, practic, dublează scorul electoral al PD în comparație cu cel de acum jumătate de an. Deși studiul arată că situaţia socio-economică degradează, iar corupţia creşte, în mod paradoxal, cei care au de câștigat sunt guvernanții, și nu opoziția, așa cum ar fi firesc, notează sociologul român. 

Analistul geopolitic de la București Dan Dungaciu remarcă faptul că, potrivit sondajului, persoanele intervievate care cred că țara merge într-o direcție bună scade în jumătate față de opțiunile exprimate în această primăvară. În schimb, numărul celor nemulțumiți crește și ajunge la 78 la sută. Cât privește percepția corupției, lucrurile degradează și ele în ultimele șase luni. Astfel, dacă în primăvara acestui an 75 la sută dintre intervievaţi credeau că fenomenul corupţiei „este o foarte mare problemă”, acum cifra acestora a ajuns la 85 la sută. 

Potrivit lui Dan Dungaciu, linia de mesaj promovată de acest studiu este, de fapt, spargerea unei potenţiale coaliţii largi proeuropene în perspectiva alegerilor din 2018. 

Iată de ce rezultatele cercetării nu sunt altceva decât o capcană pentru partidele antioligarhice, constată expertul de la București.

Contactat de Jurnal TV, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că analiza realizată de Dan Dungaciu ar veni în contextul desfășurării unei campanii electorale de către unele formaţiuni politice. 
 
14 November 2017 19:20 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64