Știrile Curente

Meteo Horoscop
Dragnea, denunțat de oficiul antifraudă
Șeful Partidului Social Democrat din România, Liviu Dragnea, urmărit penal pentru fapte de corupție, ar fi pus la cale un plan pentru a pune mâna pe bani publici, dar şi pe sume importante din fondurile europene, oferite pentru modernizarea României. Cel de-al treilea dosar în care este vizat PSD-istul a pornit chiar de la o sesizare făcută de către Oficiul European de Luptă Antifraudă, care a descoperit dovezi privind mai multe acțiuni ilegale. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost acuzat ieri de către procurorii DNA de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene, fapte comise pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman. Alături de el au fost puși sub acuzare și opt apropiați de-ai săi. Este vorba despre oameni de afaceri şi foşti ori actuali funcţionari din Consiliu, care au condus judeţul împreună încă din 2001.

Potrivit procurorilor anticorupție, Liviu Dragnea, alături de cei opt, ar fi furat în total 27 de milioane de euro din bugetul județului Teleorman și din bani europeni. Dosarul în acest caz a fost pornit de la sesizările inspectorilor antifraudă europeni, privind suspiciunea săvârșirii de obținere nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene din România. Mecanismul ilegalităţilor a fost reconstituit de procurorii români. Potrivit lor, o companie din subordinea Consiliului Judeţean Teleorman a fost privatizată, iar persoane apropiate lui Dragnea au fost numite administratori. Ulterior, societatea a devenit principalul beneficiar al contractelor cu bani publici. Este vorba despre TelDrum, despre care procurorii DNA spun că a fost folosită pentru îmbogăţirea grupului de la Teleorman şi pentru finanţarea campaniilor electorale a PSD, din a cărui conducere face parte Dragnea. Bunuri materiale ar fi ajuns inclusiv la fosta sa soţie, dar şi la fiul său. La rândul său, Liviu Dragnea neagă acuzațiile.

Cutremurul politic a provocat o serie de reacții în România. Fostul premier al României, Dacian Cioloș, susține că poate explica declarațiile tăioase făcute de liderii Guvernului la adresa Bruxellesului, în contextul în care cel de-al treilea dosar penal pe numele lui Dragnea a pornit de la o sesizare făcută de Oficiul European de Luptă Antifraudă.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a menționat că în contextul situației sale, Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi din politică și să se retragă de la șefia Camerei Deputaților. Precizăm că liderul PSD este vizat în alte două dosare deschise de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. 
 
14 November 2017 17:06 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64