Știrile Curente

Meteo Horoscop
Manole vs. Dodon, la Curtea de Apel Bălți
Bătălia pentru anularea decretului semnat de către Igor Dodon, prin care fosta judecătoare Domnica Manole a fost demisă din sistem, se mută la Curtea de Apel Bălți. După ce avocata ex-magistratei a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău de a nu examina cazul, Dodon a solicitat CSJ-ului să strămute recursul la altă instanță întrucât, susține el, foștii colegi ai Domnicăi Manole ar putea să nu fie imparțiali. Curtea Supremă de Justiție a dat curs demersului președintelui. 

Avocata Domnicăi Manole susține că la Curtea de Apel Chișinău era deja fixată o ședință la care să se examineze recursul ei, însă cu o zi înainte, președintele Igor Dodon a expediat un demers prin care a solicitat strămutarea pricinii. Procedural, Curtea de Apel Chișinău a transmis cererea Curții Supreme de Justiție. 

Astfel, recursul urmează să fie examinat la Curtea de Apel Bălți. Deocamdată, nu a fost stabilită data ședinței. 
Amintim că Domnica Manole a contestat și decizia Consiliului Superior al Magistraturii prin care a fost demisă. În luna iulie, CSM a hotărât să o elibereze din funcție pe judecătoarea Curții de Apel Chișinău în baza avizelor SIS, dar și pentru faptul că ar fi comunicat cu părți din mai multe dosare. La rândul său, Manole a respins acuzațiile, subliniind că este vorba despre o intimidare pentru decizia luată în legătură cu organizarea referendumului de modificare a Constituției. 
 
14 November 2017 19:25 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64