Știrile Curente

Meteo Horoscop
Plahotniuc neagă implicarea
Procurorul general Eduard Harunjen a spus că a aflat de pe site-ul postului nostru de televiziune că Vladimir Plahotniuc este vizat într-o ordonanţă de începere a urmăririi penale în România şi că urmează să se documenteze în această privinţă. Iar purtătorul de cuvânt al PD a declarat că şeful său de partid consideră că denunțul lui Veaceslav Platon este unul calomnios şi că Plahotniuc nu este cercetat penal de către autoritățile de peste Prut. 

Procurorul general Eduard Harunjen a spus că nu are nicio informație pe marginea acestui subiect. 

Reacţia din partea PD a fost exprimată în cadrul unui briefing. Ce-i drept, în fața presei nu a ieșit Vladimir Plahotniuc, ci purtătorul de cuvânt al formațiunii, care s-a pronunţat în acest sens chiar înainte de a fi întrebat de către jurnalişti. Vitalie Gamurari a menţionat ceea ce s-a spus şi în cadrul emisiunii "Cabinetul din umbră" de la Jurnal TV, că ordonanţa de urmărire penală este deschisă pentru anumite fapte. 

Gamurari a adăugat că șeful PD a intuit apariția unor asemenea documente și a făcut solicitări la autoritățile din România în privinţa acestui subiect. 

Am încercat să obținem și opinia ministrului Justiției, și el membru al echipei PD, dar Vladimir Cebotari nu a răspuns la telefon. Pe de altă parte, unii locuitori ai Republicii Moldova spun că această ordonanță este întemeiată. 

Jurnal TV a luat legătura și cu purtătorul de cuvânt al DIICOT Bucureşti, Mihaela Porime, care ne-a spus că în prezent se fac cercetări pe faptul descris în plângere, nu pe persoană. În același timp, postul nostru de televiziune a expediat o solicitare către această instituţie, prin care să ni se ofere mai multe detalii despre cazul dat, însă deocamdată nu am primit un răspuns. 
 
14 November 2017 19:19 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64