Veaceslav Platon este cumătrul unuia dintre feciorii judecătoarei care examinează dosarul inițiat pe numele afaceristului cu privire la tentativă de escrocherie și corupere a mascaților de la Detașamentul „Pantera”. Despre aceasta a scris chiar Platon într-o cerere pe care a depus-o la Judecătoria Chișinău în care a solicitat să fie audiat unul dintre fiii judecătoarei. Se întâmplă la scurt timp după ce un alt inculpat în aceeași cauză penală a cerut ca un alt fiu al Galinei Molscalciuc să compară în fața instanței, însă judecătoarea a refuzat.

Prin intermediul unuia dintre avocați, Veaceslav Platon a depus o cerere de reluare a cercetării judecătorești, la baza căreia a stat audierea celui de-al doilea fiu al judecătoarei.

Hotărârea a fost urmată de o cerere de recuzare, astfel dosarul a fost transmis unui alt judecător. Ulterior, apărătorul a solicitat escortarea clientului său la examinarea cererii de recuzare, dar și audierea fiului judecătoarei. Totodată, avocatul a solicitat în instanță o explicație din partea Galinei Moscalciuc cu privire la legătura ei de rudenie cu Platon. Toate cererile au fost respinse, inclusiv cea de recuzare. Avocatul afirmă că fiul judecătoarei ar cunoaște detalii cu privire la tranzacțiile efectuate în cadrul companiilor care figurează în dosarul penal.

În cadrul ședinței, apărătorii au solicitat și încetarea procesului din motiv că în învinuirea adusă lui Platon procurorii se referă la niște acte obținute în timpul reținerii afaceristului în Ucraina. Astfel, avocații afirmă că acuzatorii erau obligați să obțină consimțământul autorităților ucrainene ca Veaceslav Platon să fie tras la răspundere penală în dosarul cu pricina, fapt pe care nu l-au întreprins. Judecătoarea a anexat cererea, însă a declarat că va pronunța o decizie odată cu sentința. Ședința următoare va avea loc pe 20 noiembrie, atunci când părțile în dosar vor trece la susținerile verbale.