Știrile Curente

Meteo Horoscop
Un şef adjunct al ANSA, reținut
Unul dintre cei doi directori adjuncți ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Vsevolod Stamati, a fost reținut astăzi pentru 72 de ore. El este bănuit de corupere pasivă. Mai multe aflaţi în cele ce urmează. 

Vicedirectorul ANSA este suspectat că, pe parcursul lunii septembrie 2016, a folosit situația de serviciu în interes material. Mai exact, procurorii spun că el ar fi solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulți agenți economici bunuri, precum vin, carne şi mezeluri, pentru a nu le crea impedimente în activitate. În caz contrar, i-ar fi amenințat că le va pune piedici la importul produselor și la eliberarea certificatelor fitosanitare. Acuzatorii de stat mai spun că bunurilor solicitate erau încărcate în automobilul de serviciu al funcţionarului chiar la sediul agenției. Totodată, în septembrie, suspectul ar fi încercat să determine plecarea din funcție a șefului adjunct al Direcției raionale Edineţ a ANSA prin numirea unei persoane apropiate lui. Angajatul de la Edineţ ar fi fost amenințat cu pornirea unor cauze penale pentru comercializarea certificatelor fitosanitare. Dacă va fi recunoscut vinovat, directorul adjunct al ANSA riscă între șapte și 15 ani de pușcărie sau o amendă de până la 500 de mii de lei. Avocatul acestuia nu a fost de găsit pentru comentarii. 
 
06 December 2017 19:25 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64