Proprietarii maşinilor cu numere de înmatriculare străine au ieşit din nou la protest. După ce miercuri şoferii s-au organizat ad-hoc în faţa Guvernului, astăzi aceştia au mărşăluit pe străzile capitalei în mod organizat şi însoţiţi de poliţie. Proprietarii de automobile cu numere de Bulgaria, Irlanda sau Lituania sunt nemulţiumiţi față de intenţia autorităţilor de a scumpi vinieta. Conducătorii auto cer ca autorităţile să nu majoreze tariful, iar dacă nu vor fi auziţi, aceştia spun că vor continua protestele şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Cei aproximativ 60 de şoferi de automobile cu numere de înmatriculare străine, s-au adunat mai întâi pe o stradă din cartierul Telecentru al capitalei. Acolo au fost aşteptaţi de poliţia de patrulare, care le-a verificat actele şi i-a supus testului de alcoolemie. Acest fapt i-a deranjat pe protestatari.

Mai apoi, conducătorii auto, însoţiţi de maşinile poliţiei de patrulare, au mărşăluit prin centrul capitalei, în coloană, până la strada Calea Ieşilor unde s-au oprit. Potrivit şoferilor, majorarea tarifului este nejustificat, astfel că, manifestanţii au cerut autorităţilor explicaţii.

Amintim că miercuri, mai mulţi şoferi de automobile cu numere de înmatriculare străine au ieşit în faţa Guvernului pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de politica bugetar-fiscală aprobată de Guvern, care prevede o majorare a vinietei de trei ori, de la 100 de euro pe an cât este în prezent, până la 360 de euro. Nici ministrul finanţelor Octavian Armaşu şi nici ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc nu au răspuns la telefon pentru a comenta protestul conducătorilor auto.