Știrile Curente

Meteo Horoscop
Marș de amploare în Catalonia
Catalanii insistă să se separe de restul țării. Aproximativ un milion de oameni din cea mai bogată regiune din Spania au ieşit în stradă la un marş de amploare. De Ziua Națională a Cataloniei, manifestanții au cerut independenţa regiunii, în contextul în care un referendum programat pe 1 octombrie a fost interzis de autorităţile de la Madrid.

Cu drapele naționale în mâini şi îmbrăcați în verde, un milion de oameni au scandat pe străzile Barcelonei. În cadrul manifestației, care a coincis cu Ziua Naţională a Cataloniei, oamenii au cerut organizarea unui referendum pentru independenţa regiunii pe 1 octombrie. 

Referendumul în Catalonia a fost interzis de autoritățile spaniole. Totuși, separatiștii au anunțat că vor insista pentru organizarea acestuia. Iar în cazul unei victorii, guvernul catalan separatist intenţionează să proclame independenţa în 48 de ore.

Săptămâna trecută, procurorii de la Madrid au anunţat că vor deschide dosare penale pe numele membrilor Parlamentului Regional Catalan care au decis organizarea unui referendum ilegal pentru independenţă. Totodată, Înalta Curte de Justiţie a prevenit instituţiile publice care colaborează la organizarea votului că vor suporta consecinţe. 
 
12 September 2017 17:15 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64