Știrile Curente

Meteo Horoscop
Proteste violente la Paris
Președintele francez Emmanuel Macron se confruntă cu primele proteste de amploare de când se află la șefia statului. Sute de mii de locuitori au ieşit în stradă în mai multe oraşe din Franţa, dar și la Paris, unde manifestația a fost marcată de violențe. Oamenii sunt nemulţumiţi de reformele legislative pe piaţa muncii susţinute de liderul de la Elysee. 

Manifestaţiile din capitala franceză au început paşnic, însă violențele au izbucnit după ce mai mulţi tineri mascaţi au atacat cu sticle forţele de ordine. Oamenii legii au fost nevoiţi să recurgă la gaze lacrimogene.

Francezii sunt nemulțumiți de noile reforme care vor flexibiliza Codul Muncii. Mai exact, ele prevăd un regim mai permisiv pentru angajatori. Protestatarii susțin că asta va duce la nesiguranţa locului de muncă şi chiar la creşterea şomajului. 

Măsurile ar urma să intre în vigoare pe 22 septembrie, protestatarii însă susțin că nu vor ceda și se vor întoarce în stradă. De cealaltă parte, nici preşedintele Macron nu renunță la planurile sale de a simplifica legea muncii. Încă din timpul campaniei electorale el a promis că va reforma acest domeniu. 
 
13 September 2017 17:08 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64