Vladimir Plahotniuc a dat dovadă încă o dată de extravaganță și grandomanie. Se pare că liderul Partidului Democrat nu se mai mulțumește să se deplaseze cu limuzine de lux, escortate de cortegiul de pază. Mai nou, controversatul oligarh se deplasează cu elicopterul. Președintele PD nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Oamenii se arată indignați de gestul excentric al oligarhului și spun că în timp ce nivelul lor de trai degradează continuu, liderul PD pur și simplu îi sfidează.

Dacă alege să se deplaseze cu un elicopter, atunci o face pentru „eficiență și operativitate”. Astfel a comentat președintele Parlamentului, Andrian Candu, informațiile apărute în presă despre faptul că Plahotniuc, care este nașul său de cununie, dar și şeful său de partid, merge la întâlniri prin țară cu un aparat de zbor. Candu nu a confirmat şi nici nu a infirmat speculațiile, iar costurile unor asemenea escapade rămân necunoscute. De menţionat, însă, că, în unele cazuri, „operativitate şi eficienţă” în stil PD înseamnă şi încercarea de a-i convinge pe unii funcţionari de stat să adere la această formaţiune.

Portalul OMEGA mai scrie că Plahotniuc a mers la Leova împreună cu premierul Pavel Filip pentru a-l convinge pe președintele raionului, ales pe listele PLDM, să adere la Partidul Democrat, lucru confirmat și de funcționar.

Întrebat dacă discuțiile cu șeful PD l-au convins să accepte oferta, Ion Gudumac a evitat să dea un răspuns clar, precizând doar că va rămâne la PLDM în măsura în care formațiunea are nevoie de el. Cât despre călătoria la Leova cu elicopterul a lui Vladimir Plahotniuc, funcționarul susține că nu l-a văzut pe acesta în aparatul de zbor.

Anterior, presa a scris despre faptul că Plahotniuc a zburat în Statele Unite cu o cursă charter. Potrivit unor surse, costul unei ore de zbor cu o asemenea aeronavă este de aproximativ 30 de mii de dolari. Astfel, luând în calcul cele aproape 11 ore de zbor spre Washington, precum şi tot atâtea retur, dar şi timpul de aşteptare, ţinând cont că vizita a fost de câteva zile, doar preţul pentru deplasare depăşeşte uşor valoarea de un milion de dolari. Iar în luna iunie oligarhul s-a deplasat la Bruxelles cu aceeaşi aeronavă a companiei din Malta cu care a zburat mai devreme în Statele Unite. Până acum, Vladimir Plahotniuc nu a comentat informaţiile despre aceste călătorii. Andrian Candu a declarat însă pentru un post privat de televiziune că şeful PD este un om bogat şi îşi permite astfel de deplasări, iar șeful serviciului de presă al PD a expediat un mesaj în care a anunțat că se află în străinătate.