Știrile Curente

Meteo Horoscop
Saakașvili, reținut și extrădat
Fostul guvernator al regiunii Odesa și președinte al Georgiei Mihail Saakașvili a fost arestat din nou, la exact două luni de când o instanță de judecată din Kiev l-a pus în libertate. Opozantul a fost reținut de către mai mulți mascați într-un restaurant din centrul capitalei Ucrainei. Presa locală scrie că Saakașvili a și fost extrădat în Polonia. 

Susținătorii politicianului au declarat că Saakașvili a fost reținut de către mascații din trupele speciale ale Poliției de Frontieră a Ucrainei. Ex-președintele georgian a fost pus la pământ, iar mai apoi a fost urcat într-o dubă și transportat într-o direcție necunoscută. 

De cealaltă parte, reprezentanții Poliției de Frontieră de la Kiev nu au confirmat, dar nici nu au infirmat acest lucru. Presa ucraineană, care face referire la surse oficiale, scrie că Mihail Saakașvili a fost dus la aeroport, iar acolo a fost urcat într-un avion și trimis cu o cursă charter în Polonia, de unde în septembrie 2017 a trecut forțat frontiera pentru a ajunge pe teritoriul Ucrainei. Amintim că politicianul georgian a fost aliat al liderului de la Kiev, Petro Poroșenko, dar cei doi au devenit între timp aprigi adversari politici. Saakașvili a fost reținut și în luna decembrie a anului trecut. Atunci, el a fost învinuit de tentativă de lovitură de stat, în cursul unor manifestaţii anticorupţie, acuzație respinsă de Mihail Saakașvili. La scurt timp, un tribunal din Kiev a decis eliberarea acestuia, fără a-i impune vreo restricție. 
12 February 2018 19:27 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717