Știrile Curente

Meteo Horoscop
Date diferite privind interceptarea
Anul trecut, procurorii au solicitat judecătorilor de instrucție să autorizeze 4.367 de demersuri, majoritatea fiind cu privire la interceptarea telefoanelor, instalarea camerelor de supraveghere în casă sau urmărirea prin GPS. Datele au fost făcute publice de Procuratura Generală. Din totalul solicitărilor trimise în judecată, doar 50 au fost respinse. În același timp, reprezentanții Centrului de Resurse Juridice dau alte cifre, mult mai mari.  Procuratura Generală prezintă un număr de 3.142 de cazuri de interceptare telefonică, dar consilierul juridic în cadrul Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun, susține că studiul elaborat de CRJM pentru anul 2017 arată, de fapt, rezultate triple.
Ion Guzun a mai declarat că asemenea divergențe de date au fost înregistrare și în anii precedenți.
Avocatul Promo-Lex, Vadim Vieru, spune că aceste cifre ar confirma existența unei probleme sistemice legate de respectarea vieții private și de familie. Potrivit Procuraturii Generale, măsurile speciale de investigații sunt eficiente în procesul de cercetare a infracțiunilor, iar autorizarea lor de către judecătorul de instrucție este în măsură să asigure respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.
06 February 2018 17:13 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717