Știrile Curente

Meteo Horoscop
Stare de urgență în Maldive
Stare de urgență în una dintre cele mai apreciate destinații turistice. Președintele Insulelor Maldive a hotărât să dizolve Parlamentul, iar armata a primit ordin să ocupe Curtea Supremă. Mai mult, militarii au acum dreptul să aresteze orice persoană care li se pare suspectă.  Starea de urgență din Maldive a fost decretată pentru o perioadă de 15 zile, pe fondul unei crize politice. Președintele Abdulla Yameen a suspendat activitatea parlamentului pentru o perioadă nedeterminată și a ordonat armatei să ia cu asalt Curtea Supremă. Instituția ar putea decide îndepărtarea președintelui Yameen, pe motiv că acesta nu a pus în aplicare un ordin judecătoresc de eliberare a nouă lideri ai opoziției. Printre ei se numără și fostul președinte, Mohamed Nasheed, acuzat de terorism, care se află acum în exil în Marea Britanie.
Prin urmare, armata obține puteri sporite ce îi permite să aresteze persoane considerate suspecte și să se opună oricărei mișcări, prin care Curtea Supremă încearcă să-l pună sub acuzare pe Abdulla Yameen. Guvernul din Maldive a decretat stare de urgență și în 2015. Atunci s-a anunțat că a fost dejucat un plan de asasinare a președintelui Yameen. Acesta se află la conducerea Republicii din 2013 și a fost deseori criticat pentru că încalcă drepturile oponenților, dar și independența sistemului judiciar.
06 February 2018 17:10 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717