Știrile Curente

Meteo Horoscop
Elon Musk a scris istorie
Miliardarul Elon Musk a scris o nouă pagină în istoria astronomiei! Compania SpaceX, pe care acesta o deține, a lansat ieri cu succes cea mai puternică rachetă din lume. Intitulată Falcon Heavy, vehiculul spațial nu are echipaj la bord. Pentru acest proiect, Elon Musk a cheltuit 500 de milioane de dolari.  Racheta Falcon Heavy a fost lansată de la un centru spațial din Florida. Câteva clipe mai târziu, două dintre propulsoarele reutilizabile s-au detaşat şi au revenit la sol simultan, așa cum era de așteptat. Falcon Heavy, care are o putere de tracţiune de 2.500 de tone, echivalentul a 18 aeronave Boeing, are o încărcătură neobișnuită. Este vorba despre o maşină electrică Tesla, produsă tot de Elon Musk. La decolare, din bolid s-a auzit vocea regretatului David Bowie.
Elon Musk s-a declarat mai mult decât mulțumit de acest proiect istoric, costurile căruia se ridică la 500 de milioane de dolari.
Falcon Heavy îşi va înscrie încărcătura pe o traiectorie eliptică, ce se va afla la un moment la aceeaşi distanţă faţă de Soare ca şi Marte. Propulsată de 27 de motoare, racheta va fi capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte. 
07 February 2018 19:40 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717