Știrile Curente

Meteo Horoscop
Platon își cere drepturile în instanță
Veaceslav Platon a depus sute de plângeri împotriva administrației Penitenciarului nr. 13, însă drepturile sale sunt încălcate în continuare. Este declarația făcută de către avocatul afaceristului, după ce Judecătoria Chișinău a examinat mai multe cereri în acest sens. Una dintre ele a fost admisă de instanță.  Plângerea admisă se referă la ofițerii Detașamentului cu Destinație Specială, care în vara anului trecut au înregistrat convorbirea confidențială între Platon și avocații săi. Afaceristul a sesizat Procuratura, însă instituția nu întreprins nimic. La judecătoarea Svetlana Tizu au ajuns șapte cereri semnate de Platon, care au fost conexate într-un singur dosar. În cadrul examinării plângerilor, reprezentatul penitenciarului a anexat la materialele cauzei registrul vizitelor tuturor avocaților în perioada septembrie-noiembrie trecut. Apărătorii lui Veaceslav Platon afirmă că șeful închisorii ar fi creat un calendar al vizitelor, sub pretextul că în alte zile nu ar fi spații libere pentru întrevederi. Pe de altă parte, Platon a declarat la ședință că toți deținuții politici discută cu apărătorii săi într-o încăpere separată a închisorii. Ședința a fost întreruptă până pe 20 martie.
O altă plângere a lui Platon se referă la decizia șefului închisorii de a-l sancționa pe afacerist, pentru că i-ar fi înjurat pe angajații penitenciarului. Din acest motiv, deținutul a fost lipsit de dreptul de a avea întrevederi cu rudele pe un termen de trei luni. În fața instanței, Veaceslav Platon a declarat că de când se află în închisoare, soția sa nu a fost lăsată să-l viziteze. Mai nou, femeia ar fi amenințată că dacă va veni în Republica Moldova, va fi reținută. Avocatul lui Platon afirmă că autorităţile fac tot posibilul ca acesta să fie lipsit de toate drepturile. Reprezentatul Penitenciarului 13 a cerut respingerea tuturor solicitărilor. Examinarea dosarului Platon va continua pe 13 februarie. 
07 February 2018 17:14 0
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. +373 68 302 119, +373 22 991 717