Cu propria sticlă după detergenți
Social 9 august 2022, 19:48 | 2947

Cu propria sticlă după detergenți. Așa vin cumpărătorii la un magazin din Chișinău, unde produsele de curățare se vând în vrac. Pe lângă faptul că este o soluție ecologică de reutilizare a recipientelor, e și mai econom. Oamenii achită doar pentru produs, nu și pentru ambalaj. Conceptul vine din Italia.

De la săpun și detergenți pentru spălarea rufelor sau a bucătăriei, până la șampoane pentru câini și pisici. Victoria a fost convinsă de către soțul său italian să deschidă un magazin în care produsele chimice se vând în vrac.

VICTORIA MARTA, fondatoarea magazinului: "Când mi-a propus, eu nu înțelegeam conceptul dat. Am plecat în Italia, am vizitat câteva magazine de profil. Am înțeles cum funcționează și am decis să aducem și la Chișinău."

Victoria a început să aducă produse direct de la o fabrică producătoare de detergenți din sudul Italiei. Acolo, să vii cu propriul recipient la magazin după gel de duș de exemplu, este un lucru obișnuit.

VICTORIA MARTA, fondatoarea magazinului: "Detergenții sunt mai concentrați, sunt biodegradabili, nu conțin nichel fosfat și sunt hipoalergenici. Reducem deșeurile de plastic. Cumpărăm doar produsul. Poți veni doar cu sticla ta să o umpli. Dacă nu au o sticlă, o oferim noi clienților. Ei achită doar pentru produs. Nu plătesc pentru ambalaj, etichetă, marketing și alte costuri suplimentare."

Magazinul în care detergenții se vând la kilogram este foarte solicitat și datorită faptului că produsele sunt mai ieftine.

O vizită la magazinul Victoriei este și o lecție de consum rațional. Recipientele făcute din plastic, precum sticlele, pot rezista și 500 de ani până la descompunere. Astfel, cumpărătorii sunt îndemnați să vină cu propriile recipiente.

VICTORIA MARTA, fondatoarea magazinului: "Prima dată le oferim noi sticle. Dar data următoare se întorc cu sticlele lor și beneficiază și de o reducere, pentru că astfel motivăm clienții să utilizeze mai puțin plastic."

Deocamdată, conceptul este unic în Moldova. Victoria are câteva magazine în capitală, dar planifică să-și extindă afacerea în toată țara.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie