Cinci camioane cu ajutor umanitar pentru RM au sosit astăzi din Polonia
Social 26 iunie 2020, 20:52 | 1839

Un convoi cu ajutor umanitar polonez în valoare de 121 de mii de euro a ajuns astăzi la Chișinău. Mai exact, este vorba despre 30 de mii de măști de unică folosință, 4.800 de ecrane de protecție și 22 de mii de litri de antiseptic. Această donație face parte dintr-o serie complexă de ajutoare oferite de Guvernul de la Varșovia țărilor Parteneriatului Estic. Ambasadorul Poloniei la Chișinău a declarat că această donație este încă o dovadă a cooperării dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Convoiul medical a ajuns în Republica Moldova prin intermediul unui program european, care a și acoperit cheltuielile aferente. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că echipamentele donate sunt necesare atât medicilor, cât și pacienților.

Ajutorul umanitar din Varșovia a ajuns la Chișinău după ce ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, a adresat părții poloneze rugămintea de a examina posibilitatea unor astfel de donații. Anterior, România a oferit 3,5 milioane de euro Moldovei pentru lupta cu noul coronavirus. De asemenea, în jur de 50 de angajați ai sistemului medical din România au venit în spitalele dintre Republica Moldova pentru a-i ajuta pe medicii de aici să îi trateze pe bolnavii de COVID-19. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie