Vasile Costiuc a surprins cum mai multe persoane, pe întuneric, încărcau lemne nemarcate în mașini
Social 26 ianuarie 2021, 19:43 | 1362

Activistul Vasile Costiuc a surprins o fărădelege în rezervația științifică „Plaiul Fagului”. Mai multe persoane încărcau în mașini, pe întuneric, lemne nemarcate. Deranjat că este filmat, un pădurar l-a agresat pe activist și a încercat să-i smulgă telefonul. Vasile Costiuc a chemat poliția la fața locului.

Ulterior, mai multe persoane au fost surprinse cum în timpul nopții încărcau lemne în mașini. Deranjat că este filmat cum încarcă, alături de alți bărbați, un microbuz cu lemne, pădurarul Gheorghe David l-a agresat pe Vasile Costiuc și a încercat să-i smulgă telefonul, cu care acesta filma.

Costiuc a chemat poliția la fața locului. De asemenea a venit și șefului rezervației „Plaiul Fagului”, Ștefan Deleanu.

Agenţia „Moldsilva” a emis azi un comunicat în care informează că s-a autosesizat în cazul filmărilor făcute la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului”. Agenția spune că azi a avut loc o ședință operativă, la care s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiştilor din cadrul aparatului central al agenţiei. Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situaţiei la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”. Rezultatele acestor anchete de serviciu vor fi făcute publicate la finalizarea lor, anunță responsabilii de la Moldsilva.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie