Un bărbat de 59 de ani a fost găsit mort într-o plantație de viță-de-vie din satul Pereni
Social 7 aprilie 2021, 19:57 | 4334

Crimă cu semne de întrebare în satul Pereni, raionul Hâncești. Un bărbat de 59 de ani a mers la muncă în câmp, dar nu s-a mai întors. A fost găsit spre seara, fără suflare, într-o plantație de viță-de-vie. Legiștii au stabilit că moartea acestuia a survenit urmare a împușcăturilor dintr-o armă de foc. Rudele bărbatului decedat nu își pot explica cele întâmplate.

Alexandra Balan este soția bărbatului împușcat. Ea a fost prima care s-a deplasat la fața locului.

ALEXANDRA BALAN, soția victimei: "Am fost telefonată de un băiat și mi-a zis: Tanti Șura, s-a întâmplat o nenorocire! Nenea Colea este plin de sânge și stă la pământ. Eu o minută nu am stat să aștept. Îndată am început să fug. Între timp, am sunat și la ambulanță și la un verisor de-al meu să vină după mine. Am ajuns foarte rapid la fața locului."

Cu lacrimi în ochi, femeia ne-a spus ca nu poate uita cum și-a găsit soțul.

ALEXANDRA BALAN, soția victimei: "Când m-am uitat mai bine, se vedea osul capului, creierul lui era desfăcut și ochiul tot. Eu am crezul că am să-l adun înapoi cu mâinile și mă gândeam că va supravețui până a veni salvarea. Eu nu conștientizam la moment că el deja era mort."

Era un om bun și era prieten cu mai toți localnicii, ne-a spus femeia.

ALEXANDRA BALAN, soția victimei: "Nu o făcut la nimeni nimic. Poate s-a mai certat cum se ceartă toată lumea, dar nu s-a bătut cu nimeni, nu a lovit pe nimeni niciodată, cu toți s-a străduit să aibă limbă comună. Nu am furat de la nimeni, tot ce avem am făcut cu mâinile noastre."

Bărbatul a lăsat în urma o familie cu trei copii și cinci nepoți. Toți sunt șocați și nu pot accepta cele întâmplate.

CRISTINA CERNABRICIUC, fiica: "Noi nici acum nu ne dăm seama că acest lucru este adevărat. Eu și acum spun că nu este adevărat, este doar un coșmar, am să mă trezesc și totul va fi bine. Pentru noi era cel mai bun tată, își iubea foarte mult cei cinci nepoței. Nu este real!"

Chiar dacă bărbatul nu a fost în conflict cu nimeni, fiica victimei crede că tragedia nu se putea întâmpla din greșeală.

CRISTINA CERNABRICIUC, fiica: "Acest lucru nu este o întâmplare. Acest lucru este planificat. Dar cel mai straniu e că nu înțelegem pentru ce a fost ucis. Cine poate să aibă așa o inimă rea? Pentru ce a adus atâta durere în familia nostară?"

De ce el? Aceasta este întrebarea care îi macină de câteva zile.

CRISTINA CERNABRICIUC, fiica: "El nu a meritat aceasta! Nici într-un caz nu a meritat!"

ALEXANDRA BALAN, soția victimei: "Cum poți!? Cum poți tu!? Unde este durerea acestui om? Oare el doarme în păcat? Când a văzut floarea ceea de cap chiar s-a dus acasă liniștiti și s-a culcat lângă soția și copii lui?"

Oamenii din localitate sunt șocați, iar unii în general se tem acum să iasă din casă.

Cadavrul bărbatului a fost depistat luni, 5 aprilie, în jurul orei 20:00. Cazul este investigat de Procuratura raionului Hâncești și Inspectoratul Național de Investigații. Potrivit procurorilor, momentan sunt interogați mai mulți localnici, care s-ar fi aflat sau nu în conflict cu victima. Angajații Procuraturii ne-au spus că bărbatul a fost împușcat dintr-o armă de vânătoare - fapt ce, potrivit lor, ar putea simplifica urmărirea penală, deoarece atât în satul Pereni, cât și în satele din vecinătate se știe cine deține armă de foc. Conform Codului Penal, persoana care a comis crima riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie