Serviciul Vamal a organizat cea de-a patra ediție a competiției echipelor canine
Social 19 octombrie 2020, 15:36 | 611

Serviciul Vamal a organizat cea de-a patra ediție a competiției echipelor canine, sub genericul: „Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun”. Din cauza pandemiei, anul acesta evenimentul a fost organizat doar cu participarea câinilor-vameși din Moldova. Anterior, competiția chinologică reunea reprezentanți ai autorităților vamale din țări precum România, Ucraina, Belarus, Germania și Marea Britanie. Anul acesta, pe primul loc s-a clasat inspectorul Vasile Panioglo și patrupedul Dunai.

Timp de două zile, echipele canine au concurat la patru probe. Trei dintre acestea au constat în căutarea și depistarea produselor din tutun, disimulate în lăzi, autoturisme și spații deschise. Cea de-a patra probă, denumită generic „Ascultarea”, este considerată una dintre cele mai dificile în cadrul întrecerilor chinologice. Vameșii au demonstrat mai multe elemente de dresaj canin în vederea evaluării loialității și îndemânării câinelui.

Potrivit deciziei Comisiei de arbitri, poziția întâi în clasament a fost ocupată de inspectorul Panioglo Vasile și patrupedul Dunai, care au înregistrat un scor de 375 de puncte din 400 posibile. Totul în doar 121,5 sec. Cea de-a doua clasată a fost echipa formată din inspectorul Groapă Silviu și câinele Bary, care a înscris, de asemenea, 375 de puncte, doar că timpul fixat a fost de 124 de secunde. Iar poziția a treia a fost ocupată de inspectorul-chinolog Afanasii Sergiu și patrupedul Mary, cu un scor de 310 puncte.

Competiția echipelor canine „Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun” are drept scop consolidarea capacităților de intervenție și a competențelor inspectorilor chinologi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie