Citiți mâine în „Jurnal de Chișinău”
Social 20 iunie 2019, 23:38 | 2570

Cele mai importante articole din ediția de mâine a săptamânalului „Jurnal de Chișinau”.

De mai bine de un an, exista platforma electronica de inscriere a copiilor la gradinitele din municipiu, dar taxele de intrare si coruptia nu au disparut. La gradinita nr. 211 din sectorul Ciocana, parintilor li se inmaneaza un bon cu taxa de 1.300 de lei pe care trebuie sa o achite la o anumita banca si doar dupa confirmarea platii pot duce copilul la gradinita. Directoarea institutiei, Svetlana Naziru, spune ca nu percepe nicio taxa de la parinti, insa, conform declaratiei sale de avere, primeste lunar salariu de la asociația la care sunt obligati sa cotizeze parintii.

Referindu-se la coalitia dintre ACUM si PSRM, editorialistul Mircea V. Ciobanu comenteaza, citam: E o alianta fortata, cam impotriva firii. Pe de alta parte, in situatii de criza mai multe tari europene au admis coalitii liberal-conservatoare, de dreapta-stanga. Problemele vor incepe atunci cand fiecare va insista prea mult pe proiectele proprii, in stare sa supere partenerul de moment. O analiza mai detaliata a situatiei politice actuale o gasiti in ziarul de maine.

Va propunem un articol despre Chlorpyrifos, un pesticid interzis in cateva state europene, dupa cum arata o investigatie realizată de euobserver.com. Reziduurile sale se gasesc in cosurile de fructe, in vesela si in probele de urina umana prelevate in intreaga Europa. Riscurile acestui preparat sunt aproape necunoscute pentru publicul nostru desi la noi pesticidul se foloseste din 1997. Conform bazei de date eupesticide, care are in evidenta folosirea tuturor pesticidelor, Chlorpyrifosul este permis pana la 31 ianuarie 2020, a precizat Zinaida Gaibu, angajata a Centrului de Stat pentru Atestarea si Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar si a Fertilizantilor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie