O familie din Chișinău luptă de trei ani cu o firmă de construcție
Social 29 iunie 2020, 21:24 | 2917

Un nou șantier, un nou scandal. O familie din Chișinău luptă de trei ani cu o firmă de construcție, care și-a permis să ridice un bloc cu 9 etaje. Problema e că această clădire se înalță la nici doi metri de curtea casei, unde stă familia obijduită. Până va fi luată o decizie de judecată, părțile implicate se acuză reciproc, iar cine are dreptate, nu este clar, deocamdată.

Familia Tatianei Corobțov stă în această casă pe strada Burebista. Locatarii spun că s-au pomenit într-o situație neplăcută, primejdioasă chiar: se tem că cei din bloc ar putea să le arunce mucuri de țigară sau alte gunoaie. O altă problemă ar fi gardul înalt, ridicat în jurul blocului, din cauza căruia nu pătrunde nicio rază de soare. Intenționat sau ba, noua construcție a luat o parte din curtea casei familiei cu pricina. În continuare va fi un coșmar, spune Tatiana Corobțov.

Gardul ridicat de firmă a oprit cumva praful, dar nu și zgomotul specific unui șantier.

E o problemă și cu intrarea în scară. Femeia se teme că aglomerația de la bloc îi va leza dreptul la viața personală...

Femeia spune că își caută dreptate mai bine de trei ani. Ultima ședință de judecată, ce urma să aibă loc acum câteva zile, a fost reprogramată pentru luna octombrie, deoarece avocatul firmei de construcție s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Tatiana Corobțov vrea să obțină de la firma de construcție o recompensă pentru incomoditate.

Avocatul firmei de construcție are altă istorie. El ne-a declarat că a fost o încercare de compromis, pe cale amiabilă, dar familia Corobțov ar fi cerut nejustificat de mult.

Firma se află, de altfel, în litigiu cu Primăria Chișinău, care a emis în 2017 o prescripție, prin care a dispus stoparea lucrărilor de construcție, acestea fiind neautorizate. Într-o scrisoare semnată de pretorul sectorului Botanica, Boris Prepelița, la data de trei martie curent se arată că încă în noiembrie 2017, pretura a emis o prescripție, prin care a sistat lucrările, însă antreprenorul a refuzat să se conformeze. Avocatul Ernest Rurac declară că blocul este construit legal.

Directorul companiei de construcție este inabordabil. la telefon răspund doar angajații firmei, care se ocupă strict de vânzări. Unde se află șeful, nu știe nimeni. Blocul de pe strada Burebista urmează să fie dat în folosință la sfârșitul verii. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie