Oamenii sunt rugați să stingă focul din sobă pe parcursul nopții pentru a evita incendiile și intoxicațiile. Pentru siguranța copiilor, aceștia nu trebuie lăsați nesupravegheați și cu focul aprins în sobă.

De asemenea, IGSU atenționează populația despre riscul utilizării instalațiilor electrice defecte care pot provoca incendii.

VASILE GAȘPAR, șef al Direcție prevenire a riscurilor a IGSU: "Angajații IGSU vor merge practic din casă în casă unde vor informa cetățenii Republicii Moldova despre acele măsuri, acele norme care trebuie neapărat respectate pentru a nu admite izbucnirea incendiilor, cazurilor de intoxicare sau altor cazuri care pot pereclita sau chiar pot aduce la cazuri de deces."

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 de incendii care au avt la bază nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor și utilizarea necorespunzătoare a sobelor și a coșurilor de fum, iar în perioada lunilor septembrie – octombrie, 14 persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon.