Primarul din Merenii Noi a fost transportat la spital după ce a fost găsit în stare de inconștiență
Social 22 ianuarie 2021, 17:46 | 5304

Primarul din satul Merenii Noi, raionul Anenii Noi, Andrei Druzi, a ajuns la spital inconștient, după ce persoane necunoscute au încercat să dea foc la apartamentul, pe care îl închiria. Incidentul a avut loc noaptea trecută. Medicii afirmă că primarul din Merenii Noi este acum în afara oricărui pericol. Poliția a pornit o anchetă.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al IGSU: "A ars doar ușa, iar pompierii au intervenit pentru deblocarea apartamentului. A fost găsită o persoană în interior, iar serviciul medical i-a acordat asistența medicală necesară. Circumstanțele cazului se stabilesc de organele de drept."

Andrei Druzi a suportat o intoxicație, afirmă medicii, dar viața lui nu mai este în pericol.

DIANA BRADU, director adjunct al Spitalului Raional Anenii Noi: "Pacientul era inconștient. Avea intoxicație cu bioxid de carbon. I s-a acordat ajutor necesar. A fost consultat de specialiștii din gardă. Acum el este stabil, gravitate medie, parametrii dinamici sunt buni."

Cazul este cercetat de Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi, care a inițiat un dosar penal.

OLESEA GHERMAN, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi: "Persoane necunoscute au încercat să-i incendieze ușa. Din spusele vecinilor, din data de 18 ianuarie el află în greva foamei. În prezent se întreprind măsuri de restabilire a tuturor circumstanțelor și făptuitorilor. Pot menționa că cazul este cercetat penal."

Persoanele vinovate riscă până la șapte ani de pușcărie. Pe 18 ianuarie, primarul din Merenii Noi Andrei Druzi a anunțat că a intrat în greva foamei, în semn de protest față de acțiunile unor consilieri. Druzi îi acuza pe aleșii locali de blocarea tuturor inițiativelor sale, pentru a-i sabota activitatea și, într-un final, pentru a-l discredita în fața sătenilor, care și-au dat votul pentru el în 2019.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie