ADRIAN DOBRIN, expert român: "Poate fi utilizat în diverse scopuri de la spălat auto la irigații, la rezerve de incendiu la orice ați avea nevoie pentru că este o apă, care în baza analizelor, specialiștii pot spune la ce puteți să o folosiți."

În procesul de tratare a levigatului se utilizează diverse substanțe chimice, iar ca rezultat se obține apă tehnică. Gradul de risc a scăzut, afirmă primarul de Chișinău.

ION CEBAN, primar municipiul Chișinău: "Tot se elimină din gunoi, acel lichid care este foarte toxic și care până nu demult intra în sol, în apele subterane otrăvind aceste spații. Spre mare regret ceea ce se întâmpla în Bubuieci, la Uzinelor sau aici, putem spune că este soluția pusă pe tapet, iar acest lucru nu se mai întâmplă."

Primarul comunei Țânțăreni susține că potențialii beneficiari ai prelucrării apelor care se elimină de la poligonul de deșeuri ar putea fi proprietarii terenurilor agricole, din imediata apropiere.

VADIM BULGARU, primarul comunei Țânțăreni: "Desigur că reacțiile locuitorilor, inclusiv, mea au fost negative, pentru că a avea o gunoiște sub coaste nu este prea bine. S-a construit o stație care o să trateze levigatul. De 20 de ani de zile, tot levigatul acesta se scurgea la vale adică toată mizeria nimerea în fântâni, lanuri, erodând solurile."

Lucrările de construcție a stației de tratare a levigatului din Țânțăreni au durat mai bine de opt luni, iar valoarea totală a proiectului este de 30 de milioane de lei, bani alocați din bugetul public.