Alexandr Lukașenko a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte
Externe 23 septembrie 2020, 17:12 | 642

Alexandr Lukașenko a depus astăzi jurământul pentru un nou mandat de președinte al Belarusului în condiții de securitate maximă. Despre acest lucru anunță agenția BelTA și presa rusă. Forțele de ordine au blocat centrul Minskului, iar Palatul Independenței, unde a avut loc ceremonia de învestire, a fost împânzit de trupele de securitate. La Comisia Electorală Centrală, jurnaliștilor li s-au spus că „nu au auzit despre învestire”.

Potrivit BelTA.by, Alexandr Lukașenko a declarat în cadrul ceremoniei de învestire în funcția de președinte că „este mândru pentru poporul belarus”. ”Noi nu doar am ales un președinte, noi am protejat valorile, liniștea și suveranitatea țării”, a declarat Lukașenko, citat de BelTA.

În timpul ceremoniei, canalele de stat nu au transmis live acest eveniment.

Amintim că, din 9 august în Belarus au loc protestele împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. CEC l-a declarat câștigător pe Alexandr Lukașenko cu 80 la sută din voturi. În timpul protestelor, peste cinci mii de persoane au fost reținute, multe fiind rănite în urma ciocnirilor cu poliția.

Țările din Uniunea Europeană nu au recunoscut alegerile din 9 august.

Opinia ta contează. Comentează!