Procuratura Generală a respins extrădarea lui Platon
Social 22 ianuarie 2020, 21:26 | 792

Omul de afaceri Veaceslav Platon rămâne după gratii în Republica Moldova. Procuratura Generală a respins solicitarea autorităților de la Kiev și a celor de la Moscova care au cerut extrădarea lui în Ucraina și, respectiv Federația Rusă. Decizia a fost luată după ce au fost examinate demersurile din partea celor două state.

COMUNICAT DE PRESĂ

„Având în vedere că inculpatul Platon deține cetățenia Republicii Moldova și își ispășește pedeapsa penală pe cauza pe care a fost condamnat, și în același timp, este vizat în alte dosare pe care urmărirea penală este în desfășurare, iar în lipsa lui ar putea fi încălcat termenul rezonabil al cercetărilor și, în consecință, s-ar leza drepturile și interesele părților vătămate, Procuratura Generală nu poate satisface demersurile colegilor din Ucraina și Federația Rusă, ambele fiind respinse”.

... anunță Procuratura Generală. În decembrie 2019, procurorul general al Ucrainei a solicitat întoarcerea lui Veaceslav Platon la Kiev pentru efectuarea procedurilor legale privind adoptarea unei decizii finale în privința solicitării Republicii Moldova de extrădare a acestuia. În aceeași lună, Procuratura Generală a Federației Ruse a expediat un demers prin care a solicitat extrădarea lui Platon pentru a fi tras la răspundere penală pentru o serie de infracțiuni grave, comise pe teritoriul Rusiei. În prezent, Veacselav Platon își ispășește pedeapsa în Penitenciarul numărul 13 după ce a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie, fraude în proporții deosebit de mari în sistemul bancar și spălare de bani. La Judecătoria Chișinău se află pe rol un al treilea dosar penal pe numele lui Platon. El se declară nevinovat, iar în privința fraudei bancare afirmă că banii au fost furați de către Vladimir Plahotniuc. Fostul șef la PD a respins acuzațiile. Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova în ziua de 29 august 2016. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie