Un bărbat cercetat pentru trafic de copii și de persoane, extrădat autorităților din RM
Social 12 aprilie 2021, 20:03 | 1166

Un moldovean a fost extrădat din Cehia, după ce acum doi ani a fost dat în urmărire pentru trafic de oameni în scop de exploatare sexuală. Aflați detalii din grupajul de știri pe scurt.

O femeie și-a găsit soțul într-o baltă de sânge, în propria locuință din satul Codreni, raionul Ocnița. Lângă victimă se afla o armă de vânătoare de calibrul 16. Polițiștii afirmă că bărbatul deținea arma ilegal. Versiunea de bază este că omul s-a sinucis. A fost descoperit un bilețel de adio, în care bărbatul de 46 de ani își explica gestul. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost îndreptat spre examinare medico-legală. Poliția investighează acest caz.

Patru persoane cu vârste cuprinse între 38 și 51 de ani au fost reținute de polițiști, procurori și ofițerii SIS din Hîncești. Aceștia cumpărau substanțe psihotrope cu rețete medicale, apoi le vindeau pe piața neagră a drogurilor. Suspecții sunt cercetați penal. În timpul perchezițiilor la domiciliile a doi suspecți din Cimișlia, polițiștii au depistat și ridicat mai multe fiole utilizate și neutilizate, procurate în baza unor rețete falsificate. Doi suspecți au fost reținuți pentru 72 ore, o persoană a fost plasată în arest la domiciliu, iar alta în arest preventiv pentru 30 de zile. Comercianții riscă până la 15 ani de închisoare. În continuare sunt întreprinse acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, inclusiv prin prisma implicării mai multor medici, care ar fi eliberat rețete pentru medicamente psihotrope.

Un moldovean a fost extrădat din Cehia, după ce acum doi ani a fost dat în urmărire pentru trafic de oameni în scop de exploatare sexuală. Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în 2018, inculpatul, sub pretextul oferirii unui post de lucru în calitate de dădacă, a recrutat două tinere, de 25 și 17 ani, și le-a adăpostit într-un apartament din Chișinău. Ulterior, fetele au fost obligate să presteze servicii sexuale. Extrădat din Cehia, inculpatul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Acum, el riscă până la 20 de ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!