Un cămin al UTM a fost plasat joi în carantină
Social 19 martie 2020, 21:35 | 32415

O studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus. Căminul unde locuia fata este în carantină de azi, pentru o perioadă de 14 zile. În clădire au rămas aproximativ 50 de persoane. Accesul este interzis, inclusiv pentru reprezentanții mass-media.

Rectorul Universității Tehnice Viorel Bostan a confirmat starea de lucruri, precizând că instituirea carantinei de 14 zile s-a făcut conform recomandărilor Serviciului Sănătății Publice.

Potrivit rectorului UTM, studenta testată pozitiv cu Covid-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din Republica Moldova, răpusă de coronavirus. În urmă cu zece zile, studenta a fost la ore și a contactat cu colega ei de cameră.

La ora amiezii, în perimetrul clădirii au apărut echipe de polițiști, care au început să verifice legitimațiile persoanelor care intră. Și-a făcut prezența o mașină a serviciului de urgență. Studenților le-au fost aduse alimente și produse de igienă.

În după amiaza zilei, poliția a sigilat intrarea în cămin, iar trecătorilor, inclusiv jurnaliștilor, le-a fost interzisă prezența în perimetrul clădirii.

Administrația Universității Tehnice din Moldova spune că măsura este una provizorie și ar putea fi anulată. 

Opinia ta contează. Comentează!