Tineri din peste 30 de sate ale Moldovei vor avea ocazia să fie mai aproape de cultura americană
Social 1 iulie 2022, 19:53 | 1521

Tineri moldoveni din peste 30 de sate vor avea ocazia să fie mai aproape de cultura americană. Proiectul ”America Bus”, finanțat de Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, a fost lansat astăzi în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Primul, care a pornit motorul autobuzului, a fost ambasadorul american Kent D. Logsdon.

KENT D. LOGSDON, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău: "America Bus este mai mult decât un simplu vehicul. Este o experiență mobilă, a cărui misiune este să-i apropie și mai mult pe cetățenii celor două țări. În următoarele luni, America Bus va vizita 36 de de destinații din Moldova. Aducându-le cetățenilor de la Ocnița la Cahul jocuri, muzică, filme, artă vizuală și instruiri."

Tinerii veniți la lansarea evenimentului au rămas încântați de proiect.

Proiectul este implementat de Asociația Obștească Arta și Cultura Evenimentului. America Bus va porni la drum pe 8 iulie, spun organizatorii.

TATIANA PANIȘ, administrator AO Arta și Cultura Evenimentului: "-În fiecare localitate va fi ceva nou. Programul o să fie diferit pentru fiecare. -Care este scopul proiectului? -Vrem să arătăm colaborarea dintre cele două state și să familiarizăm tinerii cu cultura americană."

Pe 8 iulie, America Bus va ajunge la tinerii din Briceni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie