Rămâșițele pământești ale reginei Elena au fost aduse la București, din Elveția, cu un avion militar, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

A urmat o ceremonie religioasă la care au fost prezenţi membri ai Familiei Regale, dar și reprezentanţi ai instituţiilor statului. Sicriul a fost depus apoi la Palatul Elisabeta, reședința regală de la București, de unde pe 30 decembrie 1947 regina Elena și fiul ei, regele Mihai, au fost forțați să plece în exil.

Membrii Familiei Regale s-au recules la catafalc, iar publicul a avut acces doar în fața reședinței. Cortegiul funerar s-a îndreptat apoi spre Curtea de Argeș, fiind primit cu aplauze în mai multe localități.

Sicriul cu osemintele reginei Elena a fost depus în Catedrala din Curtea de Argeș, unde va rămâne până mâine, când va avea loc reînhumarea. Până atunci, pe la catafalc pot trece toți cei care vor să-i aducă un ultim omagiu suveranei. Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă.