Ţările de Jos au introdus primele restricţii de circulaţie pe timpul nopţii după cel de-Al Doilea Război Mondial
Externe 26 ianuarie 2021, 15:34

Poliţia olandeză a reţinut peste 150 de persoane în cea de-a treia noapte de violenţe în mai multe oraşe. Grupuri de turbulenţi au incendiat, au aruncat cu pietre şi au jefuit magazine, după decizia autorităţilor de a interzice circulaţia pe timp de noapte în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului.

Interdicţia, prima de acest fel în epoca postbelică, a urmat după un avertisment al Institutului Naţional de Sănătate cu privire la un nou val de infectări provocate de varianta 'britanică' a coronavirusului, şi a fost impusă în ciuda scăderii numărului de contagieri în ultimele săptămâni.

La Rotterdam, zece poliţişti au fost răniţi, iar 60 de protestatari au fost reţinuţi în cursul nopţii, a relatat marţi agenţia naţională de presă ANP. Doi fotografi au fost răniţi după ce au fost luaţi la ţintă cu pietre, unul la Amsterdam, iar celălalt în oraşul vecin Haarlem, a anunţat postul NH Nieuws.

În estul Amsterdamului, cel puţin nouă persoane au fost reţinute după ciocniri cu poliţia antirevoltă. Potrivit martorilor, au fost sparte vitrine, iar un grup de protestatari furioşi a atacat o dubă a poliţiei. Şcolile şi magazinele cu produse neesenţiale au fost deja închise de la mijlocul lui decembrie, după ce o decizie similară fusese luată în privinţa barurilor şi restaurantelor cu două luni mai devreme.

Bilanţul de până acum al infectărilor cu coronavirus este de 952.950, dintre care 13.579 soldate cu decese.

Ţările de Jos au introdus sâmbătă primele restricţii de circulaţie pe timpul nopţii după cel de-Al Doilea Război Mondial. Este interzisă părăsirea locuinţei între orele 21:00 şi 04:30, măsura fiind în vigoare cel puţin până la 9 februarie. Orice contravenient trebuie să plătească o amendă de 95 de euro, transmite Reuters.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE