Încă 20 de zile de arest pentru Morari
Social 29 ianuarie 2020, 21:30 | 2428

Seful suspendat al Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari, va sta inca 20 de zile in arest preventiv in izolatorul Penitenciarului nr. 13. Demersul a fost examinat ieri de judecatorul de instructie. Deliberarile si pronuntarea asupra acestuia au fost amanate pentru astazi.

Viorel Morari a fost adus și de această dată de un grup de mascați, care l-au condus foarte repede și au limitat accesul presei în preajma lui. Atunci când Morari a fost scos din camera de escortă și era dus spre sala de ședințe, jurnaliștii au fost împinși la distanță.

Deși ședința începuse și inculpatul se afla în sală, avocatul acestuia era ținut de mascați după ușă.

Și dacă de ieri era programat să aibă loc mai întâi deliberarea, apoi pronunțarea, atunci astăzi instanța a trecut direct la decizie. Aceasta a fost citită cu ușile închise, detaliu pe care l-am aflat doar după ce Morari a fost scos din sală, în aceeași grabă, timp în care a reușit să ne răspundă doar la o întrebare.

Avocatul său susține că nici în acest demers procurorul nu a prezentat probe care ar dovedi necesitatea aflării clientului său în izolator. Mai mult, el afirmă că ar fi fost invocat un motiv banal.

În replică, procurorul l-a contrazis pe avocat.

Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie și este învinuit pe trei capete de acuzare: abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea urmăririi penale. Potrivit anchetei, el ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere, pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi ar fi falsificat o serie de acte procesuale. Acțiunile ar fi fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petiționarului și al altor persoane din anturajul acestuia. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie