Iarnă grea la sfârșit de martie
Externe 20 martie 2018, 09:00 | 1173

Iarna s-a întors în Europa. Mai multe țări de pe Bătrânul Continent se confruntă cu un nou val de aer polar și ninsori abundente. Numit „mica bestie din Est”, acest episod de frig este al doilea, care lovește Europa în ultimele două săptămâni. În schimb japonezii se bucură de înflorirea cireşilor, cu nouă zile mai devreme decât era preconizat.

În Marea Britanie sunt în vigoare alerte de ninsori, depuneri de gheaţă şi temperaturi foarte scăzute pe tot teritoriul regatului. Din cauza viscolului, regiuni întregi au rămas fără curent electric. Condițiile meteo au dat peste cap și transporturile, inclusiv cel aerian.

Mii de pasageri au rămas blocaţi pe aeroportul londonez Heathrow, după ce mai multe zboruri au fost anulate. Valul de frig siberian face ravagii şi în Ungaria, unde este emis un cod roşu de ninsori şi viscol pentru regiunile din estul şi nord-estul ţării. Iarna nu a ocolit nici Franța, unde a nins la Paris şi în unele regiuni din nordul ţării.

Temperaturile au coborât sub zero grade şi vor continua să scadă pe parcursul zilelor următoare, când sunt prognozate chiar și minus zece grade Celsius.

De intemperii nu scapă nici România. Meteorologii au emis până mâine cod galben de lapoviță, ninsoare și vânt intens, valabil pentru 19 județe din sudul țării. În schimb la Tokyo, japonezii au întâmpinat primăvara.

Agenţia meteo naţională a semnalat înflorirea cireşilor, cu nouă zile mai devreme decât era preconizat.

Opinia ta contează. Comentează!