Zeci de oameni din Chișinău au devenit victimele unei escrocherii de proporții
Social 22 ianuarie 2020, 22:11 | 2608

Mai mulți locuitori ai Chișinăului au devenit victimele unei escrocherii de proporții. Oamenii spun că au plătit mii de euro în avans pentru a se bucura de o mașină adusă din străinătate, dar au rămas fără bani și fără autoturism. Au de suferit acum 24 de persoane, iar suma prejudiciului constituie în total peste un milion de lei.

Oamenii au crezut celor plasate pe site popular de vânzare-cumpărare. Cei care doreau să-și cumpere automobile trebuiau să achite un avans de 30 la sută din suma totală. Clienților le-au fost întocmite contracte de cumpărare cu ștampila întreprinderii. Totul părea să fie legal.

Pe 19 ianuarie, oamenilor li s-a transmis că seara mașinile vor fi la vamă și dacă vor, pot să meargă încolo. Însă cu două ore mai devreme, la ora patru, toate site-urile lor au fost închise și au fost șterse și anunțurile cu mașini. Unii cumpărători au observat unele nereguli chiar din start, dar s-au gândit că totul se rezolvă.

Văzând că ceva nu-i în ordine, cumpărătorii au încercat să-i ceară o explicație proprietarului firmei de vânzare-cumpărare, dar de fiecare dată li se spunea că acesta nu poate vorbi.

Luni, după ce s-au adunat mai mulți oameni pentru a clarifica situația a venit și avocatul întreprinderii. Una dintre victime ne-a oferit un material video, unde acesta s-a dovedit a fi destul de agresiv, dându-i pe toți afară.

Poliția a reținut pentru 72 de ore o persoană care activează la întreprinderea cu pricina.

Potrivit poliției, în urma investigațiilor s-a dovedit că suma prejudiciului constituie 1 milion 200 mii lei. Sunt întreprinse acțiuni de investigație pentru a identifica și alte persoane implicate în schemă. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie