Oamenii au crezut celor plasate pe site popular de vânzare-cumpărare. Cei care doreau să-și cumpere automobile trebuiau să achite un avans de 30 la sută din suma totală. Clienților le-au fost întocmite contracte de cumpărare cu ștampila întreprinderii. Totul părea să fie legal.

Pe 19 ianuarie, oamenilor li s-a transmis că seara mașinile vor fi la vamă și dacă vor, pot să meargă încolo. Însă cu două ore mai devreme, la ora patru, toate site-urile lor au fost închise și au fost șterse și anunțurile cu mașini. Unii cumpărători au observat unele nereguli chiar din start, dar s-au gândit că totul se rezolvă.

Văzând că ceva nu-i în ordine, cumpărătorii au încercat să-i ceară o explicație proprietarului firmei de vânzare-cumpărare, dar de fiecare dată li se spunea că acesta nu poate vorbi.

Luni, după ce s-au adunat mai mulți oameni pentru a clarifica situația a venit și avocatul întreprinderii. Una dintre victime ne-a oferit un material video, unde acesta s-a dovedit a fi destul de agresiv, dându-i pe toți afară.

Poliția a reținut pentru 72 de ore o persoană care activează la întreprinderea cu pricina.

Potrivit poliției, în urma investigațiilor s-a dovedit că suma prejudiciului constituie 1 milion 200 mii lei. Sunt întreprinse acțiuni de investigație pentru a identifica și alte persoane implicate în schemă.