Magistrații de la Judecătoria Centru acuză autoritățile locale de abuz de putere
Social 26 noiembrie 2020, 19:54 | 746

Magistrații Judecătoriei Centru se plâng că sunt somați să părăsească clădirea Ministerului Agriculturii, unde instanța își are birourile, dar nimeni nu le oferă un nou sediu. Judecătorii dau vina pe Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului. De vină ar fi și Consiliul Suprem al Magistraturii, și președintele Judecătoriei Centru, Radu Țurcanu. Cei vizați nu au comentat, deocamdată.

Accesul în interiorul clădirii a fost joi restricționat. Pentru a ajunge la locurile de muncă, magistrații Judecătorii Chișinău, sediul Centru și unii cetățeni de rând au fost nevoiți să sară peste dărâmăturile de beton. Potrivit lor, acest lucru este inadmisibil.

Judecătoarea Victoria Sanduța a declarat presei că din cauza lucrărilor de reparație, ședințele de judecată au devenit imposibile.

VICTORIA SANDUȚA, judecătoare: "Dimineața nu era nici cărare pe unde să treci. Trebuia să escaladăm aceste pietre pentru a ajunge la locurile noastre de muncă. Cetățenii care au venit azi la ședințele de judecată s-au plâns. Iar o mamă și-a dus copilul în brațe pentru că nu funcționa ascensorul. Acesta poate să se blocheze din cauza reparațiilor. Este pur și simplu imposibil să petreci ședințele de judecată atunci când toată ziua auzi zgomotul de la reparație și este imposibil să audiezi și să gândești limpede."

Potrivit Victoriei Sanduța, cei 70 de judecători ai sediului Centru urmau să-și părăsească birourile în decursul a zece zile. Ulterior, după ce s-au plâns conducerii Judecătoriei Chișinău, li s-a spus că urmează să-și schimbe sediul până pe 31 decembrie curent. Victoria Sanduța spune că nici acum nu este clar unde anume va fi noul sediul al instanței, iar situația este ieșită din comun - este inadmisibil ca pe timp de pandemie, pe timp de iarnă, să înceapă o reparație capitală într-o clădire publică, din bani publici. Victoria Sanduța a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii și președintelui Judecătoriei Chișinău să întreprindă măsuri urgente în vederea stopării risipei de bani și îndeplinirea atribuțiilor directe care le revin. Președintele Judecătorie Chișinău Radu Țurcanu nu a comentat, deocamdată, acuzațiile aduse.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie