Image-Description
Situația din RM, discutată săptămâna viitoare în Parlamentul European; Țara noastră, pe agendă alături de Somalia și Burundi
Politic 29 iunie 2018, 10:53 | 3087

Situația din Republica Moldova, în contextul anulării alegerilor din Chișinău, va fi discutată săptămâna viitoare în cadrul Parlamentului European.

Despre aceasta au anunțat liderii opoziției antioligarhice, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au fost aseară invitații Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.

Liderii opoziției s-au referit la criticile dure venite de la partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova după decizia de invalidare a alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase.

„Au fost declarații publice dure. Înțelegem că discuțiile sau mesajele private au fost mult mai dure. Săptămâna viitoare va fi supusă o declarație cu privire la Republica Moldova în plenul Parlamentului European. Pe agendă Republica Moldova este inclusă alături de Somalia și Burundi. Urmează să vedem acțiunile de mai departe. O să vedem care vor fi concluziile acestor instituții, dar mesajele sunt dure și lumea conștientizează că acest abuz este un pericol real pentru democrație”, a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„Cu Plahotniuc și această guvernare, am ajuns ca Republica Moldova să fie discutată alături de Somalia și Burundi. Avem discuții și cu ambasadorii de aici, și partenerii externi. A fost nevoie ca mesajele lor să fie repetate. De ce? Pentru că primele mesaje ale acestor oficiali, care au fost destul de prompte, au fost distorsionate prin presa controlată de Plahotniuc și Dodon. A fost nevoie ca aceste mesaje să fie repetate tranșant. Departamentul de Stat al SUA a spus clar că este un furt al votului. Sunt sigur că mesajele vor fi și mai dure. Cel mai grav este că nu avea de suferit guvernarea sau Plahotniuc personal, dar noi toți, pentru că ajungem să fim tratați ca Somalia și Burundi”, a adăugat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!