Numărul cazurilor de infectare crește în Europa, iar unele țări revin la restricții dure
Externe 20 octombrie 2020, 20:01 | 1326

Numărul cazurilor de infectare crește în Europa, iar unele țări revin la restricții dure. Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi - măsuri severe luate în contextul pandemiei. Belgia a intrat în topul celor mai afectate țări, iar Franța și Marea Britanie aplică în continuare amenzi celor care ignoră măsurile impuse de autorități.

Evoluţia COVID-19 la nivel mondial a ajuns până astăzi la peste 40 de milioane de cazuri de infectare şi peste un milion de decese. Irlanda impune cele mai dure restricții din Europa. Măsurile vor intra în vigoare miercuri, la miezul nopţii, și vor fi valabile cel puțin şase săptămâni, a anunţat premierul Micheal Martin.

MICHEAL MARTIN premierul Irlandei: "Dacă ne unim forțele și urmăm aceste noi măsuri, vom putea respira ușurați după această perioadă dificilă de 7 luni. Dacă fiecare va face ceea ce i se cere în următoarele 6 săptămâni, vom înlătura acest virus și vom scăpa de restricții pe 1 decembrie."

Belgia se confruntă cu un tsunami de infecții. Specialiștii spun că situația din anumite părți ale țării este „cea mai periculoasă din Europa”. Guvernul a introdus restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05:00 dimineaţa.

Belgia este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu peste 10.300 de decese. La Londra a intrat în vigoare interdicţia de a socializa în spaţii închise cu persoane din afara locuinţei familiale.

Vreau să îi protejez pe oameni, nu vreau să răspândesc virusul. Îmi fac griji pentru oameni, chiar și pentru cei pe care nu îi cunosc.

Peste 15.000 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate săptămâna trecută în Marea Britanie, iar bilanțul deceselor a trecut de 43 de mii. Franța a impus restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 06:00. Organizația Mondială a Sănătății face legătura între creșterea uriașă a numărului de cazuri de coronavirus în Europa și eșecul în ceea ce privește plasarea în carantină a persoanelor expuse virusului.

Opinia ta contează. Comentează!