Documentarul făcut la Bucureşti vine după ce Adrian Porumboiu l-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc că ar sta în spatele companiei Trans Oil, controlată de Vaja Jhashi, care a achiziționat de la el cele mai mari societăţi din agricultura vasluiană şi nu i-a achitat obligațiile contractuale. Mai exact, Porumboiu cedase mare parte din afacerile sale în agricultură grupului Trans Oil care se angajase să-i achite toate datoriile până la 30 noiembrie 2015.

Aici trebuie să amintim că Vaja Jhashi s-a aflat alături de prim-ministrul Pavel Filip în vizita efectuată în Emiratele Arabe Unite, la sfârşitul lunii ianuarie. Afaceristul a participat la toate întâlnirile de nivel înalt.

În documentar apare şi cetăţeanul moldovean, Valeriu Cojocaru, cel care a fost desemnat de Trans Oil să administreze fostele afaceri ale lui Porumboiu din Vaslui. În presă s-a scris anterior că acesta ar fi un ”locotenent” al milionarului Vladimir Plahotniuc.

Alte câteva mii de ţărani din judeţul Vaslui au ajuns în aceeaşi situaţie ca şi bătrânul din imagine. Şi fără pământ, şi fără bani. Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu a fost de găsit pentru comentarii.