Potrivit consilierilor Platformei DA, toate întreprinderile municipale aduc în buget doar 1,5 milioane de lei, iar salariile plătite directorilor acestora constituie suma anuală de 5 milioane 313 mii lei, adică de peste trei ori mai mult. De exemplu, șeful de la „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, ridică 45 de mii de lei pe lună. Salariile altor directori încep de la 9 mii de lei până la 20-23 de mii de lei pe lună. Eugeniu Axentiev nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta situația. În schimb, șeful Întreprinderii „Parcul Dendrariu”, Ion Uzun, ne-a declarat că leafa pe care o primește lunar ar fi mai mică decât cea indicată pe hârtie.

Iar șeful de la Regia Transport Electric, Dorin Ciornâi, spune că salariul pe care-l primește a fost stabilit înainte ca el să ocupe acestă funcție, iar contactul a fost încheiat pe Primărie.

Consilierii Platformei DA au cerut ca toate întreprinderile municipale să prezinte în regim de urgență rapoartele economico-financiare din ultimii ani. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în trimestrul III al anului curent, câștigul salarial mediu lunar nominal brut a fost de șapte mii 385 de lei, înregistrând o creștere de 13,5% față de trimestrul III al anului trecut.