Moldovagaz anunță despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor pentru luna noiembrie
Social 8 decembrie 2022, 16:31 | 597

Noile facturi pentru gazele naturale consumate în luna noiembrie sunt pe cale să ajungă la cetățeni. Potrivit companiei Moldovagaz, în procesul de emitere au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate socială a unor consumatori, indicat în aceste acte de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md”. În această situație, Moldovagaz propune consumatorilor finali să efectueze plățile conform facturilor emise pentru luna trecută.

PRECIZĂRILE ADMINISTRAȚIEI ”MOLDOVAGAZ”: "Erorile de ordin financiar identificate în următoarele zile/săptămâni vor fi înregistrate ca plată în avans, iar recalcularea efectuată se va reflecta în factura pentru luna decembrie, care urmează a fi expediată consumatorilor la începutul lunii ianuarie."

Se arată în comunicatul Moldovagaz.

Din 1 octombrie curent, consumatorii casnici achită 29 de lei și 27 de bani pentru un metru cub de gaze naturale. Acest preț este cu 6 lei și 28 de bani mai scump față de tariful anterior. Pe 23 noiembrie, Guvernul a aprobat volumele maxime compensate și prețurile la energie pentru consumatorii casnici, aplicate în perioada noiembrie 2022 – martie 2023.

În cazul gazelor naturale, statul va compensa tariful pentru primii 180 metri cubi consumați lunar. Prețul final achitat de consumator, în funcție de categoria de vulnerabilitate, va fi de 12 lei per metru cub, pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată, 14 lei - pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată, și 17 și respectiv 24 de lei - pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică medie și, respectiv, scăzută.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie