Mai mulți oameni sunt nemulțumiți de construcția unor blocuri în sectorul Ciocana
Social 29 ianuarie 2020, 21:22 | 2910

Peste 300 de oameni din sectorul Ciocana al capitalei se simt in pericol. Asta pentru ca o firma de constructii ridica trei blocuri in preajma caselor in care stau ei, desi autoritatile locale au emis acte de suspendare a lucrarilor. In acelasi timp, directorul companiei respective ne-a spus ca NU va opri procesul pentru ca lucrarile sunt legale. Conflictul a ajuns in judecata. Prima instanta a anulat, in luna decembrie a anului trecut, decizia de suspendare a lucrarilor de constructie.

Locatarii blocurilor vecine sunt indignați. Ei spun că nimeni nu le-a cerut părerea atunci când au început lucrările de construcție, iar acum trebuie să îndure consecințele.

Câțiva locatari și avocatul lor au organizat și o conferință de presă. Ei susțin că au documente care confirmă comiterea unor abateri de către mai multe instituții.

Potrivit avocatului, Direcția arhitectură și urbanism a Primăriei Chișinău refuză să își asume responsabilitatea în acest caz.

Disperați, oamenii au ajuns și la Consiliul Municipal, dar nimic nu s-a schimbat, spun ei.

Locatarii mai afirmă că Judecătoria Chișinău a decis în data de 24 decembrie 2019 suspendarea deciziei de revocare a autorizației de construcție, care fusese emisă anterior de Primărie. Pe de altă parte, directorul companiei vizate declară că lucrările sunt legale și că le va opri DOAR dacă va există o decizie definitivă a instanței de judecată.

Și locatarii speră să obțină câștig de cauză în instanța de judecată. Acest conflict a izbucnit acum șapte luni. 

Opinia ta contează. Comentează!