Bolnavă de cancer la doar doi ani; Cei care vor să o ajute pe Anastasia îl pot contacta pe tatăl fetiței
Social 22 iulie 2021, 17:42 | 1275

La începutul acestei luni, o copilă din Chișinău a împlinit doi ani, dar ziua de naștere a fost marcată departe de casă. Alături de Anastasia Rotaru a fost mama ei, care a dus-o la un spital din Turcia, unde fata urmează a două cură de chimioterapie. Costul tratamentului este însă mult peste puterile părinților, Andrei și Tatiana, care au un singur vis, să-și vadă copilul sănătos.

ANDREI ROTARU, tatăl Anastasiei: "Niciodată nu am crezut că în așa condiții copilul meu o să petreacă ziua de naștere. Era după chimioterapie, a avut forțe ca să fie veselă."

Drama familiei a început în această primăvară, spune tatăl fetiței.

ANDREI ROTARU, tatăl Anastasiei: "Pe 9 martie soția mea Tatiana a văzut în regiunea capului, în partea dreaptă, lângă ureche, un ganglion, era mititel."

Imediat au mers la o clinică privată. Medicii le-au spus că totul e bine. Ulterior, starea micuței s-a agravat și oamenii au mers la un alt spital.

ANDREI ROTARU, tatăl Anastasiei: "Noi ne-am adresat la Centrul mamei și copilului, unde deja peste o săptămână fiica mea este diagnosticată cu limfom cu cancer. Era data de 18 mai când am aflat că avem această diagnoză."

Vestea i-a șocat, dar nu i-a deznădăjduit.

ANDREI ROTARU, tatăl Anastasiei: "Ca bărbat am înțeles că noi trebuie să luptăm până la capăt."

Prețul chimioterapiei este foarte mare.

ANDREI ROTARU, tatăl Anastasiei: "Noi avem în total nevoie de șapte cure. Prima cură a durat 33 de zile, prețul a fost de 22.500 de euro. Prețul la a doua cură este de. Dacă nu o să fie nevoie de transplantare, dă Doamne, suma foarte aproximativă valorează în jur de 150 de mii de euro- 120 de mii de euro."

ANDREI ROTARU, tatăl Anastasiei: "Îmi este rușine să cer bani, în primul rând față de copilul meu, față de soția mea. Eu nu pot să acumulez suma necesară pentru tratamentul dat. Am un vis ca peste câțiva ani să povestesc fiicei mele Anastasia câtă lume ne-a ajutat și câtă lume s-a rugat pentru ea."

Cei care vor să o ajute pe micuța Anastasia Rotaru să lupte pentru viață, îl pot contacta pe tată fetiței, pe viber, la numărul de telefon 068 067 347.

Opinia ta contează. Comentează!