Construcție cu năbădăi
Social 14 august 2019, 20:38 | 3494

Construcția unui bloc cu nouă etaje de pe strada Pietrăriei din Chișinău se face cu o serie de ilegalități ce le provoacă locatarilor de lângă blocul alăturat mai multe incomodități. Oamenii sunt indignați că nu au acces la intrarea principală, le-au fost umbrite geamurile, iar distanța dintre blocuri este foarte mică.

Intrarea temporară este de fapt o șură improvizată, unde constructorii își lasă hainele și instrumentele de lucru. Acolo este mult praf și întuneric beznă, spun oamenii.

O problemă este și distanța minimă dintre blocuri, care potrivit normelor ar trebui să fie de cel puțin 10 metri.

Unii se plâng că nu li s-a cerut acordul pentru construcția blocului din preajmă...

... iar terenul de joacă a fost distrus.

Locatarii spun că șantierul a fost extins nejustificat.

În timpul filmărilor a apărut un bărbat, care a zis că responsabilii de lucrări vor face ordine în cel mai apropiat timp.

Responsabil de construcția blocului este Alexandru Teleba, președintele unei asociații a locatarilor, care a cumpărat terenul cu pricina. Teleba a refuzat să discute cu noi.

El n-a revenit și l-am sunt repetat, dar nu ne-a răspuns. Am sunat la Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, din cadrul primăriei Chișinău. Arhitectul-şef interimar Alexei Țurcanu ne-a spus că această construcție are autorizație, emisă în noiembrie 2018. Solicitat să comenteze obiecțiile locatarilor, Țurcanu ne-a sugerat să vorbim cu cei de la Agenția pentru Supraveghere Tehnică, dar nimeni de acolo nu a răspuns la apel. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie