Eurodeputaţii sunt dezamăgiţi
Politic 4 aprilie 2018, 19:26 | 3150

Banii din asistenţa europeană macrofinanciară nu vin, deoarece puterea de la Chişinău nu a respectat condiţiile asumate şi a insistat asupra reformei electorale în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Mai mult, Uniunea Europeană şi-a pierdut încrederea în politicienii, care au introdus sistemul mixt de vot. Declaraţiile au fost făcute de către vicepreședintele Comisiei pentru buget din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, care se află într-o vizită de documentare la Chişinău.

Dezamăgire. Iată cuvântul de ordine folosit de către cei doi preşedinţi ai comisiilor din Parlamentul European în raport cu decizia autorităţilor de la Chişinău de a nu renunţa la sistemul mixt de vot.

Eurodeputatul şi președintele delegației Comisiei pentru buget a Parlamentului European, Siegfried Mureșan, spune că Uniunea Europeană vrea să sprijine cetăţenii din Republica Moldova.

Siegfried Mureşan a mai precizat că orice declaraţii ale oficialilor de la Chişinău privind o eventuală dată la care prima tranşă din ajutorul macrofinanciar ar putea să fie debursată sunt pur speculative. Ulterior, jurnaliştii au avut posibilitatea să-i întrebe pe eurodeputaţi despre evoluţiile, pe care le-au constatat în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!