De acum înainte, locuitorii Chișinăului achită șase lei pentru o călătorie cu troleibuzul sau autobuzul
Social 1 iulie 2022, 15:24 | 786

De astăzi, plătim șase lei pentru o călătorie cu troleibuzul sau autobuzul. Ca mai în toate cazurile, opiniile cetățenilor sunt împărțite. Unii spun că biletul e prea scump, având în vedere halul în care arată unele unități de transport. Alții salută noul tarif. Am întâlnit și pensionari, care deși circulă gratuit, afirmă că sunt gata să-și plătească călătoria. ce mai spun oamenii, vedeți în reportajul nostru.

Echipa noastră de filmare a urcat într-un troleibuz de pe linia 21. Mulți oameni ne-au spus că nu cred că scumpirea e justificată.

Iar unii au renunțat să mai circule cu transportul public din cauza biletelor mai scumpe.

Am întâlnit și pensionari, care deși circulă gratuit, spun că nu ar fi împotrivă să-și plătească călătoriile.

Pasagerii sunt nemulțumiți și de faptul că primesc trei bilete în loc de unul. Anterior, primăria anunța că are multe bilete de doi lei și stocul trebuie epuizat.

Din acest motiv, unii au refuzat să plătească pentru călătorii.

Metodologia reglementării tarifelor în transportul de călători a fost aprobată pe 13 iunie de Consiliul municipal Chișinău. Copiii și elevii claselor primare, pensionarii și alte categorii de persoane pot circula gratuit. Iar profesorii, studenții, familiile cu mai mulți copii și alții au parte de reduceri. Totodată, pot fi procurate abonamente, valabile atât pentru călătoriile cu autobuzul, cât și pentru cele cu troleibuzul. Prețul unui abonament lunar constituie 234 de lei, iar un abonament pentru șase luni – 972 de lei. Primarul Ion Ceban a declarat că majorarea prețului este necesară pentru a evita falimentul Regiei Transport Electric și a Parcului Urban de Autobuze. Recent, decizia CMC a fost atacată de Cancelaria de Stat în instanță. Reprezentanții Guvernului au declarat că actele administrative privind scumpirea transportului au fost adoptate cu încălcarea prevederilor legale și au solicitat anularea deciziei. În replică, primarul a declarat că „politica tarifară va merge înainte”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie