Deputații Platformei DA cer clasarea dosarelor politice
Social 27 ianuarie 2020, 19:52 | 1161

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr cer reabilitarea publică a persoanelor care au fost sau sunt în continuare victime ale represiunilor pe criterii politice. Ei mai solicită adoptarea unei declarații privind încetarea dosarelor politice inițiate de fosta guvernare a PD. O inițiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată astăzi în Parlament. De asemenea, deputații au cerut Procuraturii să reevalueze aceste dosare. Reprezentanții instituției ne-au declarat că NU comentează subiectul, deocamdată.

Potrivit deputaților Platformei Demnitate și Adevăr, mai multe dosare fabricate nu au fost clasate până în prezent.

La începutul lunii februarie vor fi organizate dezbateri publice în cadrul Comisiei Drepturilor Omului și Minorități Naționale la acest subiect, susțin deputații Platformei DA. De asemenea, membrii acestei fracțiuni au făcut un apel către instituțiile de drept.

Amintim că ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră Gheorghe Petic a făcut o serie de dezvăluiri despre contrabanda cu țigări la frontiera cu România, în care ar fi fost implicați mai mulți funcționari de rang înalt. Iar fostul angajat al „Poștei Moldovei” Sergiu Cebotari a dezvăluit o schemă de trafic cu anabolizante prin intermediul respectivei întreprinderi de stat. Anterior, o comisie parlamentară condusă de către deputatul PLDM Grigore Cobzac a confirmat cele spuse de Cebotari, dar conducerea „Poștei Moldovei” a respins învinuirile. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie