Salvatorii au pornit campania „Fii responsabil- Salvează o viață”
Social 26 octombrie 2021, 22:18 | 646

Fiecare secundă contează atunci când pompierii trebuie să salveze o viață sau să stingă un incendiu. De multe ori însă timpul prețios este pierdut din cauza unor cetățeni, care parchează mașinile acolo, unde le place. Pentru a-i pune la punct pe șoferii obraznici, salvatorii și polițiștii au pornit astăzi campania „Fii responsabil - Salvează o viață”.

Un echipaj de poliție și două de pompieri au pornit spre strada Nicolae Testemiţanu din Chișinău. Ajunși în fața unui bloc, cu greu au intrat în curte.

Salvatorii spun că accesul în această curte este mereu problematic: mașinile locatarilor stau parcate neregulamentar și acest fapt devine iritant.

LILIANA PUȘCAȘU, purtătorul de cuvânt al IGSU: "Venim în îndemnul populației să fie foarte responsabili să nu blocheze căile de acces pentru a putea interveni la orice situație excepțională."

La fața locului a venit un evacuator, care a luat una dintre mașinile ce bloca accesul autospecialelor.

CONSTANTIN ȚURCANU, șeful INSP: "În cazul când automobilele sunt parcate în locuri neregulamentare, riscă o amendă de la 750 la 1.500 de lei amendă și trei puncte de penalizare."

Salvatorii spun că în astfel de situații se pomenesc aproape de fiecare dată când sunt chemați la intervenții. Cel mai recent caz a fost înregistrat pe strada Pelivan, unde au fost chemați să stingă incendiul, care a mistuit 20 de apartamente la mansardă.

CRISTIAN COSTANDACHE, pompier: "Am întâmpinat de asemenea un pericol eminent ceea ce ne încurcă foarte mult ca să ne încadrăm în timp. Vreau să adaug că vorbind de minute e prea mult, pentru noi o secundă e regretabilă."

Campania „Fii responsabil - Salvează o viață” va fi desfășurată în mai multe localități, sar sunt vizat în special orașele Bălți, Cahul și Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie