Femeia de 79 de ani care a decedat de coronovirus muncea medic pe ambulanță
Social 27 martie 2020, 19:25 | 17356

Femeia care a murit astazi din cauza coronavirusului era medic de urgenta in Chisinau, desi era pensionara de multa vreme. Ea s-ar fi infectat de la un pacient, iar cand testul a aratat pozitiv, sefii i-ar fi spus sa bea tarie si totul va trece. Despre acest lucru ne-a comunicat, confidential, un coleg al femeii decedate. Autoritatile s-au eschivat de la comentariu.

Sursa noastră, care a solicitat anonimatul, este medic la substația de ambulanțe din sectorul Râșcani al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, unde până nu demult muncea și femeia decedată. Ea s-ar fi infectat de la un pacient.

Am încercat să clarificăm situația. Rând pe rând, i-am sunat pe șeful de la ambulanță, pe purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și pe consilierul ministrului Sănătății. Răspunsul a fost unul: nu comentăm.

Toți medicii de la ambulanță, care merg în aceste zile la pacienți, au o mare frică, ne-a mai declarat sursa noastră.

Ne-am interesat DE CE un medic în vârstă de 79 de ani, câți avea victima de la ambulanță, activa în plină pandemie, știindu-se că virusul este necruțător față de persoanele în etate.

Ministrul Sănătății a anunța vineri dimineață despre cel de-al doilea deces în urma coronavirusului. O femeie de 79 de ani care a muncit toată viața în calitate de medic pe ambulanță a fost răpusă de virusul ucigaș. Acesta este cel de-al doilea deces provocat de noul coronavirus în Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie